HTML

Diósdról a nagyvilágba

Friss topikok

  • rumig: Előző félévben nálam Chemnitzben is volt egy ausztrál srác, valamiért ő is megfelelőnek érezte a m... (2013.08.16. 22:24) Epilógus
  • rumig: A két építési mód alapján a hollandok vélhetőleg előbb elbontották volna a dombokat, majd visszaho... (2013.05.28. 22:29) 105., 106., 107.és 108. nap - Mindenféle
  • rumig: Hehe, na igen, ott aztán lehet döngetni (amíg nem jön a tengeri szellő) (2013.05.28. 22:25) 102., 103. és 104. nap - Gouda
  • BánZ: @rumig: Lennél facebookon ez a sajnálatos tévedésem sem esett volna meg :D (2013.05.16. 00:23) 88. és 89. nap - Keukenhof
  • Don Kartács Tornacipő: Hatalmas! :D Fenyő Miki :D Mekkorát néztünk teeejóóóóég :D Amugy ja, az lett volna az igazi ha te ... (2013.03.15. 03:08) 18. és 19. nap - Scheveningen

2012.10.26. 22:43 BánZ

10. hét - október vége

A héten lejátszottuk a második mérkőzésünket is az indoor foci bajnokságban. Ezúttal jobban megizzadtunk, mint múltkor tekintve, hogy az ellenfél 2 perc után 2-0-ra vezetett, és 5-5 is volt az állás. De utána beindult a henger és végül 13-5-re győztünk. A győzelemből pedig 5 góllal én is kivettem a részem, köztük egy félpályáról spinyóval a hosszú filóba ágyúzott találattal. A csapatunk pedig kiegészült a bolíviai Alvaro-val is, aki múlt héten betegség miatt nem tudott játékra jelentkezni.

Az International Circle eheti programjában karaoke volt a műsoron. Meghallgattuk Ivo barátunk bolgár rap számait (Well, obviously we have a raper here… :D), a lányok Spice Girls előadását és a végén egy közös Sweet Home Alabama zárta az eseményt.

Majid professzor úr kijavította a pár hete megírt zh-t Foundation Design-ból, és büszkén jelentem, hogy 97 %-osra sikerült, szóval igyekszem nem szégyent hozni a Geotechnikai Tanszékre.

Kedden és szerdán mérni voltunk Hampton-ban egy autópálya töltésnél, aminek köszönhetően egyrészt élőben is láthattam és kipróbálhattam a dilatométeres vizsgálatot és a CPT tesztet, másrészt meg lemaradtam a keddi BL konferenciáról és a szerdai Real meccs elejéről is. A mérések egyébként nagyon hasznosak voltak szakmailag, de mivel a blog olvasótáborának valószínűleg a 100 kilós, Magnum bajuszos és két hiányzó metszőfogú fúrómester lenne a legérdekesebb az egészből, ezért eltekintek a részletesebb ismertetéstől. Annyit érdemes még megemlíteni, hogy mivel autópálya mellett mértünk, és sok volt a várakozási idő, ezért volt időm megfigyelni a 2*4 sávos autópályán haladó forgalmat. És azt kellett megállapítanom, hogy az amerikai kamionok orbitálisan hatalmasak, nem beszélve a ház szállító kamionokról, amelyekből ha nem láttam legalább 10-et, akkor egyet sem.

Ezeken kívül főleg házi írással telt el az egy hét, a hét legszomorúbb híre pedig az volt, hogy Pilaf ellopta a sárkánygömböket Gokuétól és megidézte Shen Long-ot.

A következő másfél hét két igen fontos eseményt tartogat, egyrészt az október utolsó napjára eső Halloween-t, másrészt a november 6-án esedékes elnökválasztást. Ezekről idő híjában majd a hétvégi bejegyzésben ejtek szót.

Egy kis érdekesség még a végére az amerikaiakról. Ezt bár lehet írtam korábban, de itt nem illik tenyérbe tüsszenteni meg köhögni, mert az illetlennek tartják, hanem helyette a vakvilágba könyökhajlatba vagy zsebkendőbe érdemes.  A másik megfigyelés a viselkedésükben, hogy sok dologban kevésbé illedelmesek, mint az európaiak. Például a menzán, ha egy társaság együtt ebédel, akkor nem várják meg egymást a kajával. Vagy például gyakorlaton (legyen akármennyire fiatal meg laza is a gyakvezető) otthon sose raknád fel a lábad az előtted lévő szék háttámlájának tetejére, mint az szinte mindig előfordul Foundation Design gyakorlaton. Illetve előszeretettel ülnek be az órákra baseball sapkában. Egymás üdvözlésekor pedig az még oké, hogy a fiúk sosem adnak puszit a lányoknak, mert az túl közvetlen, de a kézfogást se nagyon ismerik. Legalábbis csak elvétve látok két srácot kezet fogni egymással, ha találkoznak. Ezek csak kis érdekességek, végülis ahány kontinens, annyi szokás.

Hétvégén Agárdra Rhode Isand-be megyünk egy Halloween party-ra, aztán pedig kicsit körbenézünk a környéken. Ez a terv a hétvégre.          

Dilatométeres vizsgálat

P1130244 (640x480).jpg

Fúrógép

P1130245 (480x640).jpg

Megy a mérés (jobb oldalt a prof, Jean Benoit)

P1130247 (640x480).jpg

Ilyen szép helyen mértünk

P1130251 (640x480).jpg

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://bunnytravels.blog.hu/api/trackback/id/tr444872335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BánZ 2012.10.28. 17:35:32

@Vyca: Igen az, most kezdtem el újranézni :) Utólag nézve kicsit gagyi, de nem lehet megunni, forever the best. Egyébként Oolong közbelépett szóval szerencsére nem lett semmi Pilaf világuralmi terveiből :D
süti beállítások módosítása