HTML

Diósdról a nagyvilágba

Friss topikok

  • rumig: Előző félévben nálam Chemnitzben is volt egy ausztrál srác, valamiért ő is megfelelőnek érezte a m... (2013.08.16. 22:24) Epilógus
  • rumig: A két építési mód alapján a hollandok vélhetőleg előbb elbontották volna a dombokat, majd visszaho... (2013.05.28. 22:29) 105., 106., 107.és 108. nap - Mindenféle
  • rumig: Hehe, na igen, ott aztán lehet döngetni (amíg nem jön a tengeri szellő) (2013.05.28. 22:25) 102., 103. és 104. nap - Gouda
  • BánZ: @rumig: Lennél facebookon ez a sajnálatos tévedésem sem esett volna meg :D (2013.05.16. 00:23) 88. és 89. nap - Keukenhof
  • Don Kartács Tornacipő: Hatalmas! :D Fenyő Miki :D Mekkorát néztünk teeejóóóóég :D Amugy ja, az lett volna az igazi ha te ... (2013.03.15. 03:08) 18. és 19. nap - Scheveningen

2012.12.22. 01:28 BánZ

Florida - 2. nap (Universal Studios)

Orlando a világ élménypark központja. Több szórakoztatópark is található a területén, amelyből a kettő legjelentősebb a Disney World (és nem Disneyland, mert az LA-ban van) és a Universal Studios. De például még Szentföld élménypark is van, ahol bibliai történetekkel és Jézus életével lehet megismerkedni és „szórakozni”. Mi a Universal Studios, pontosabban a Universal’s Islands of Adventures meglátogatása mellett döntöttünk, így hétfői napunkat ott töltöttük.

A Universal Studios-t röviden úgy lehetne jellemezni, hogy meseország. Az Island of Adventures élménypark több tematikus részből épül fel, van Harry Potter világa, Jurassic Park, Marvel Comics, Elveszett világ, stb… A tematikus parkokon belül a témához illeszkedő boltok, hullámvasutak, élmény szimulátorok és éttermek sokasága várja a látogatókat, akikből nincs is hiány. Mivel a ride-okra (hullámvasút + élmény szimulátor közös neve) gyakran fél órákat kell várni, ezért már nyitásra odamentünk, hogy megelőzzük a tömeget. Elsőként az Incredible Hulk nevű hullámvasútra ültünk fel, ami olyan, hogy leolvasztja az arcod. Először ültem életemben hullámvasúton, és valószínűleg sikerült a világ egyik legdurvábbjával kezdeni, amiből rögtön repetáztunk is. Hogy ne csak az arcunk olvadjon le, hanem a gyomrunk is kiszakadjon a helyéről, felültünk Dr. Doom szabadesés masinájára, ami fellőtt több tíz méter magasságba, ahonnan szabadesésben távoztunk. A Marvel Comics részlegét a Spiderman élmény szimulátorban fejeztük be, ami a hullámvasút és az IMAX 3D mozi keverékeként írható le.

Az elveszett világ részlegben beültünk egy Szindbád kalandjait bemutató show műsorra, ahol valóságos kis pirotechnikai bemutatót tartottak a színpadon. Hazafelé menet pedig egy bűvész rövid bemutatóját tekintettük meg, ugyan narancsból nem húzott elő ezer forintosokat, viszont legalább nem Marcselló volt.

Az egyik nagy kedvencem a Jurassic Park témájú részleg volt. Lehetett dínó tojásokat nevelgetni, fotózkodni a kerítést átszakító T-rex-szel és dínócsontokat nézegetni. Beültünk egy vízi ride-ra is, ahol egy csónakban vittek körbe a Jurassic Park világában. A folyóból mellettünk bukkantak ki a Brontosaurusok, a Velociraptorok éppen az áldozatukat marcangolták, a T-rex a fejünk felett lévő hatalmas faládából próbált kiszabadulni és a legváratlanabb helyekről bukkantak elő a különböző dínók. A vízi kaland egy hatalmas csúszdán ért véget, amelynek végén egy kis tóban landoltunk miközben sikerült totálisan eláztatni magunkat és az értékeinket is. Viszont tettünk arról, hogy ne ez legyen a legnedvesebb része a napunkban, ugyanis a Jurassic Park egy másik részén vízágyúval lehetett lövöldözni a járókelőket, akik szintén nem maradtak adósak a vízsugárral, amelynek eredményeként mindenki bőrig elázott.

Viszont a No. 1 kétségkívül a Harry Potter világa volt. Teljesen élethűen megcsinálták Roxmorts faluját, be lehetett ülni a Három Seprűbe és a Szárnyas Vadkanba, bemehettünk Zonko Csodabazárjába és Ollivander boltjába. Ihattunk vajsört és ehettünk csokibékát meg Bagoly Berti féle Mindenízű Drazsét. Az ember – leszámítva a hatalmas tömeget – teljesen Roxmortsban érezhette magát. Ollivander boltjában még az is megnézhettük, ahogy egy pálca kiválasztja a varázslóját, és akár vehettünk volna egy Griffendéles köpenyt, nyakkendőt vagy akár Hermione varázspálcát is. Minden részlet aprólékosan ki volt dolgozva, a bagolypostától kezdve a visítozó mandragórákon át, a kirakatban figyelő Gildroy Lockhart: Utazásom a trollokkal című könyvéig. A Potter világhoz két ultrabrutál hullámvasút is kapcsolódott, amelyet természetesen ki is próbáltunk, ráadásul az egyik a Magyar Mennydörgő nevet viselte.  

Miközben a Roxfort kastélyban berendezett élmény szimulátorhoz álltunk sorba, elhaladtunk többek közt Bimba professzor botanikus kertje, Dumbledore dolgozó szobája és a beszélő Teszlek Süveg mellett is. De voltak beszélő és helyet változtató festmények, Harry, Ron és Hermione is megjelent és a merengőt is megnézhettük. A Harry Potter élmény szimulátor pedig vitt mindent. A hullámvasút és a 3D IMAX fúziójából született szimulátor összhatása tökéletes volt. Együtt kergettük Harry-vel a cikeszt a kviddics pályán, a Roxfort körül cikáztunk a sárkány elől menekülve, a Tiltott Rengetegben menekültünk a pókok elől és a dementorok ellen viaskodtunk. 2-3 percig nem is Harry Potter világában érezhettem magam, hanem én voltam Harry Potter.

A Universal Studios akkora költségvetéssel dolgozhat, mint amennyiből egész Magyarország felsőoktatását helyre lehetne pofozni. Hihetetlen, hogy szinte minden apró részletre figyelnek. Vita nélkül megérte a 88 dolláros belépőjegyet, és akár több napot is simán el lehetne itt tölteni. Főleg, hogy ahol mi voltunk az csak a Universal’s  Island of Adventures része volt, és van még egy legalább ekkora másik része is.

A Universal Studios után pedig találkoztunk Bence egyik amerikai barátjával, Jacobbal, akit még Magyarországon ismert meg. A srác apukája a Disney World egyik igazgatóhelyettese, szóval nem megy rosszul nekik. A házuk legalább 1 milliót érhet és egy olyan őrzött lakóparkban található, ahol az övéjük még nem is számít átlagon felülinek. A környékről csak annyit, hogy 5 percre van onnan Tiger Woods-nak meg Shaquille O’Nealnek is egy háza. A srác nagyon rendes volt, ugyanis elvitt minket vacsorázni, majd még hátulról kicsit besunnyogva megnéztük a Disney World naponta szokásos tűzijátékát is.

Sajnos az utóbbi pár napban nem igen volt időm blogot írni, így kicsit megcsúsztam a napi beszámolókkal. Igyekszem, azért minél többet írni, de könnyen lehet (szinte biztos), hogy már csak otthonról fogom tudni befejezni a blogot.

Egyébként Foundation design-ből A jegyet kaptam (ez a legjobb minősítés, azt jelenti, hogy az összteljesítményem 93 % felett volt). A többi tárgyból még nincs eredmény.

Marvel Comics részleg

P1140287 (640x480).jpg

Jurassic Park bejárat

P1140295 (480x640).jpg

Roxfort Express

P1140366 (480x640).jpg

Incredible Hulk

P1140435 (640x480).jpg

Roxmorts

P1140437 (640x480).jpg

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://bunnytravels.blog.hu/api/trackback/id/tr794977015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása